در مقاله قبلی توضیح داده شد که یکی از استانداردهای متداول در طراحی بارکد ، استاندارد EAN13 می باشد. جهت طراحی این بارکد از 13 عدد استفاده شده است و دارای ساختار مشخصی می باشد که برای درک بهتر مطلب  از بارکد ” سس مایونز 630 گرمی مهرام ” در تصویر ذیل  استفاده شده است .

ساختار بارکد 

همانطور که در تصویر مشخص است 3 رقم ابتدایی بارکد به کشور سازنده محصول اختصاص داده شده است که این عدد برای کشور ایران  626  و برای کشور چین  690 تا 692  و یا برای کشور ترکیه  869  می باشد .

جهت دریافت لیست کامل بروی لینک لیست بارکد کشورها ” کلیک نمایید

چهار رقم بعدی به کارخانه سازنده محصول اختصاص دارد . به عنوان مثال محصولات مهرام توسط شرکت پرنیان مهیار تولید می گردد به همین منظور کد 1198 نشان دهنده شرکت پرنیان مهیار می باشد .

در ذیل سه نمونه از تولیدات شرکت پرنیان مهیار نمایش داده میشود :

مربا آلبالو 330 گرمی مهرام       بارکد  6261198042072

مربا هویج 345 گرمی مهرام     بارکد  6261198042089

 مربا بالنگ 330 گرمی مهرام      بارکد 6261198042096

پنج رقم بعدی به کالاهای تولید شده در کارخانه اختصاص داده شده است . جهت توضیح بهتر میتوان به جدول ذیل اشاره نمود . کالای تولید شده در کارخانه شرکت پرنیان مهیار به ترتیب شماره گذاری شده است. 

مربا آلبالو 330 گرمی مهرام       بارکد  6261198042072

مربا هویج 345 گرمی مهرام     بارکد  6261198042089

 مربا بالنگ 330 گرمی مهرام      بارکد 6261198042096


آخرین رقم از بارکد 13 رقمی به  Check Sum Digit اختصاص داده شده است که به منظور پیشگیری از تکرار ، توسط فرمول مشخصی بدست می آید.